Investeren in mensen loont

WonenBreburg, een van de opdrachtgevers van DAKaccent, is een samenwerking aangegaan met de gemeente Tilburg. Met als doel via social return mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kans te bieden op werk. Leveranciers dienen een deel van de opdracht die ze voor de corporatie uitvoeren te gebruiken om hier een bijdrage aan te leveren. Een initiatief dat DAKaccent van harte ondersteunt. Op de site socialreturnregiotilburg.nl is in dit kader een leuk artikel geplaatst over onze administrateur, Wim van Hamont (zie onderstaand).  
 
 
Wim heeft passie voor zijn vak
 
Investeren in mensen loont, is de filosofie van dakdekkersbedrijf Dakaccent in Oisterwijk, partner van WonenBreburg bij dakrenovaties en –onderhoud. Als één van de eerste binnen de branche heeft het bedrijf het MVO-certificaat behaald. “Een bijdrage leveren aan de maatschappij past bij ons”, legt personeelsadviseur Rebecca van Trier uit. “Wij zoeken naar manieren om het beste uit mensen te halen. Dat loont.”
 
Wim van Hamont (63) is daar het bewijs van. De loonadministrateur zat na een carrière van veertig jaar zo’n anderhalf jaar in de WW. “Geen pretje, maar het bracht mij wel rust. De laatste tien jaar werkte ik bij een groot salarisadministratiebedrijf waar de werkdruk – door veel verloop – te hoog was. Blijven was geen optie.”
 
Bevlogen loonadministrateur
Vijfhonderd sollicitatiebrieven later heeft Wim echter geen zicht op een nieuwe baan. De uren zijn een struikelblok – Wim wil fulltime werken, maar het aanbod is grotendeels parttime – en ook zijn leeftijd en salariswens gooien roet in het eten. Omscholen? Wim moet er niet aan denken. Hij heeft passie voor zijn vak. Iets dat bij Dakaccent niet onopgemerkt is gebleven. Personeelsadviseur Rebecca legt uit: “Wij hebben onze salarisadministratie lang uitbesteed aan het bedrijf waar Wim werkte. Hij was bij lastige vragen mijn contactpersoon. Toen Wim weg was, liep de boel aardig in het honderd. Ook een andere partij bracht ons niet de gewenste ondersteuning. Het toeval wil dat ik ondertussen zijn vrouw Jolanda heb aangenomen als interieurverzorgster en zo ontdekte ik dat Wim beschikbaar was.”
Na wat wikken en wegen gaat ook de directie overstag met Rebecca’s plan om Wim in het kader van Social Return in huis te halen, vertelt ze: “Dat had twee voordelen. Aan de ene kant bieden we Wim weer een toekomst, en aan de andere kant heeft hij hier de administratie weer op rolletjes gekregen.” Wim is ondertussen in z’n element bij Dakaccent. “Er wordt naar mijn ideeën geluisterd, ik mag me met van alles ‘bemoeien’ en draag zo bij aan de groei van het bedrijf. Kortom, ik voel me gewaardeerd.”
 
Oogje op de boekhouder
Dat zijn vrouw Jolanda ook binnen het bedrijf werkt, is met duidelijke afspraken geen enkel probleem. “Collega’s grappen wel eens; ‘volgens mij heb jij een oogje op de boekhouder’”, lacht Jolanda. Ze heeft artrose en kwam op straat te staan door de sluiting van het restaurant waar ze zeventien jaar heeft schoongemaakt. “Ik wilde graag aan de slag. Onder de mensen zijn, het huis uit. Dat ik artrose heb, is bij Dakaccent nooit een probleem geweest. Ik heb m’n eigen emmer met wringer, de materialen staan op grijphoogte en op beide verdiepingen staat een stofzuiger zodat ik daar niet mee hoef te sjouwen.”
Rebecca besluit: “Mensen zoals Jolanda en Wim zijn de beste medewerkers die een bedrijf zich kan wensen. Zij wíllen werken, hebben plezier in hun vak. Achterstand tot de arbeidsmarkt is bij ons – in welke hoedanigheid ook – daarom geen issue.”
 

3.jpg
Hoe ‘second best’ toch de beste keuze kan zijn Breda’s Museum en Stadsarchief
Lees meer
websiteIMG0652.JPG
Industrieel erfgoed levert zonnestroom Klokgebouw Eindhoven
Lees meer
homeribbeldak2.JPG
Dak in oude binnenstad: een logistieke uitdaging Appartementencomplex te Geertruidenberg
Lees meer
image009.jpg
Gewoon een goed dak, vandaag nog als het moet Aanbouw woningen Tilburg
Lees meer
IMGwebsite2457.jpg
Een oplossing die zekerheid biedt 118 woningen te Bergen op Zoom
Lees meer
DSC0104.JPG
Slopen van natte isolatie is niet altijd nodig! Appartementencomplex Oosterhout
Lees meer
image001.jpg
Dakrenovatie in industrie vraagt om maatwerk Productiehal Delicia Tilburg
Lees meer
Toon vorige Toon volgende