De Lindenhove meest duurzame flat van Nederland

Serviceflat De Lindenhove in Apeldoorn ondergaat na de zomer een grote renovatie en wordt daarmee de meest duurzame flat van Nederland. Dankzij de energiebesparing van 75% en opgebouwde reserves voor groot onderhoud kan het plan dat ruim 8 miljoen euro kost zonder extra kosten voor de bewoners uitpakken.

Het renovatieplan bestaat uit een totale vernieuwing van dak en gevels, met hoogwaarde isolatie en veel aandacht voor goede kierdichting. Onderdeel daarvan zijn de nieuwe balkons die als wintertuin een isolerende en comfortverhogende functie vervullen, maar waarmee in één klap ook het probleem van de vele koudebruggen van het betonnen gebouw is opgelost. Daarnaast wordt er een hoogrendement ventilatiesysteem (met WarmteTerugWinning) geïnstalleerd, die voor een gezond en aangenaam binnenklimaat in de appartementen en gezamenlijke ruimtes zorgt.

Het integrale concept realiseert de genoemde energiebesparing van minimaal 75 procent ten opzichte van het huidige verbruik. Bovendien is het complex voorbereid om in de toekomst alsnog volledig naar Nul-op-de-Meter te gaan door toevoeging van een warmtepomp en zonnepanelen.

Op een speciaal ingelaste ledenvergadering van de VvE van serviceflat DE Lindenhove in Apeldoorn stemden ruim 98% van de aanwezigen in met het renovatie-aanbod van Cooperatie BENG Nederland. DAKaccent is er trots op deel uit te maken van dit unieke project.

3.jpg
Hoe ‘second best’ toch de beste keuze kan zijn Breda’s Museum en Stadsarchief
Lees meer
websiteIMG0652.JPG
Industrieel erfgoed levert zonnestroom Klokgebouw Eindhoven
Lees meer
homeribbeldak2.JPG
Dak in oude binnenstad: een logistieke uitdaging Appartementencomplex te Geertruidenberg
Lees meer
image009.jpg
Gewoon een goed dak, vandaag nog als het moet Aanbouw woningen Tilburg
Lees meer
IMGwebsite2457.jpg
Een oplossing die zekerheid biedt 118 woningen te Bergen op Zoom
Lees meer
DSC0104.JPG
Slopen van natte isolatie is niet altijd nodig! Appartementencomplex Oosterhout
Lees meer
image001.jpg
Dakrenovatie in industrie vraagt om maatwerk Productiehal Delicia Tilburg
Lees meer
Toon vorige Toon volgende